Ferry
Door mijn brede kennis kan ik makkelijk combinaties maken met andere behandelmethoden. Ik kies liever voor een wat uitgebreider pakket dan één behandelmethode.
Bel 038-2022363

Een goede fysiotherapeut is een mensen-mens. Het allerbelangrijkst is dat je goed kunt luisteren. Daarnaast is kennis belangrijk. En ervaring. Ik noem dat “kennis en kunde”. Als je een brede kennis van zaken hebt kun je tijdens het eerste vraaggesprek al veel opties uitsluiten. Dan kun je snel tot een juiste diagnose komen.

Altijd in beweging

Ik heb veel gesport en ik sport nog steeds. Vanaf een leeftijd van 6 jaar tot ongeveer mijn 18e heb ik veel gevoetbald. Squashen, snowboarden en tot een paar jaar geleden windsurfen. Drie jaar terug ben ik begonnen met wielrennen. Een goed en gezond lichaam is belangrijk, ik vind dat een fysiotherapeut een gezond lijf moet hebben. Je hebt als behandelaar een voorbeeldfunctie. Sport helpt daar enorm aan mee. Je zou ook gek opkijken als jouw longarts een sigaret opsteekt.

Brandweerman? Fysiotherapeut!

Van jongs af aan wilde ik al fysiotherapeut worden. Een eigen praktijk is altijd een droom geweest. Het kwam door een enkelblessure die ik op mijn 9de kreeg. De behandeling daarvoor…, ik vond het razend interessant. Op mijn 19de ben ik de HBO-opleiding tot fysiotherapeut gestart. Twee jaar terug heb ik mijn diploma Master of Science Manuele Therapie gehaald.

Voordat ik zelf aan de slag ging heb ik bij diverse praktijken gewerkt. Ik heb veel geleerd door waarnemingen te doen voor andere fysiotherapeuten. Na ongeveer een jaar kwam er 2010 in het sportcentrum ineens een ruimte vrij waar ik mijn praktijk heb geopend.

Bij blijven is belangrijk

Fysiotherapie staat nooit stil. Ik blijf op de hoogte door veel te lezen over nieuwe technieken. Ook overleg met collega’s…, “wat vinden jullie hiervan?” “Hebben jullie hier ervaring mee?” Ik vind dat er wel een wetenschappelijke bevestiging moet zijn voor nieuwe behandelmethoden. Ik volg geregeld cursussen om bij te blijven. In 2016 heb ik bijvoorbeeld dry needling aan mijn behandelmethoden toegevoegd. Soms hoor ik ook dingen van patiënten. Dan ga ik op onderzoek uit.

Andere therapievormen?

Ondanks dat ik vaak manuele therapie gebruik kan ik door mijn brede kennis makkelijk combinaties maken met andere behandelmethoden. Het is prima dat een gewricht weer goed beweegt, maar hoe zit het met de spiergroepen in de omgeving van dat gewricht? Het is ideaal dat ik dan bijvoorbeeld dry needling toe kan passen. Ik ben ook fitness- en spinninginstructeur. Ik kan je ook helpen spieren weer sterker te maken. Ik kies liever voor een wat uitgebreider pakket dan één behandelmethode.

Mensen helpen, samen ervaren dat het weer beter met iemand gaat en de voldoening die ik daar uit haal. Laatst stuurde ik iemand met bepaalde klachten door naar de huisarts. Ik vermoedde het al..., het bleek dat ze de ziekte van Parkinson had. Ook dat is helpen. Samenwerken met de patiënt is wat het vak fysiotherapeut zo mooi maakt.

Ferry