headerimage

Ik vind aandacht voor de patiënt heel belangrijk. Een eerste afspraak in mijn praktijk duurt ook een uur. Ik wil de tijd hebben om iemand te leren kennen. Ik moet de juiste vragen kunnen stellen.

quote

In mijn jeugd heb ik altijd heel fanatiek gehockeyd en ook hardgelopen. Toen kwam geregeld in aanraking met fysiotherapeuten. Ik vond dat altijd razend interessant, maar dacht toen dat dit niet voor mij in de wieg gelegd zou zijn. Uiteindelijk ben ik na mijn studietijd in het verzekerings- en bankwezen terechtgekomen.

De kriebels bleven

Maar die subtiele kriebels uit mijn jeugd zijn nooit helemaal echt verdwenen. Op mijn 38ste besloot ik er voor te gaan en ging mij volledig omscholen. Geen verzekerings- en bankwezen meer. Wel fysiotherapeut. Ik volgde eerst een opleiding tot sportmasseur, vervolgens ben ik gestart als sportverzorger en in 2008 ben ik gestart met de deeltijdopleiding tot algemeen fysiotherapeut welke ik in 2012 afrondde. Nu ben ik ook nog aan het leren, ik ben aan het laatst onderdeel bezig van de opleiding tot orthopedische fysiotherapie.

Veel ervaring

Nadat ik eind 2012 afstudeerde had ik niet direct een baan. Ik ben eerst als zzp’er aan de slag geweest, heb veel waarnemingen gedaan voor collega’s. Uiteindelijk ging ik dagen per week werken in Duitsland, in diverse zorginstellingen en veel bij mensen thuis. Daar heb ik een schat aan ervaring opgedaan. In januari kreeg ik de mogelijkheid een praktijk te openen in Ens, later kwam daar de praktijk in Zwolle bij.

Aandacht voor de patiënt

Ik vind aandacht voor de patiënt heel belangrijk. Een eerste afspraak in mijn praktijk duurt ook een uur. Ik wil de tijd hebben om iemand te leren kennen. Ik moet de juiste vragen kunnen stellen. Hoe staat iemand in het leven? Wat het beroep van de patiënt? Waar kunnen de klachten door zijn ontstaan? Pas nadat ik hier een goed beeld van heb ga ik behandelen. Als fysiotherapeut moet je uitstekende zorg leveren. Een uitgebreide intake hoort daarbij.

Hands-on en hands-off

Ik combineer bijna altijd hands-on behandelmethoden met hands-off behandelmethoden. Ik ga je behandelen, maar je krijgt ook oefeningen mee zodat je zelf aan de slag kunt. Deze combinatie werkt echt heel goed. Er zijn ook patiënten met psychosomatische klachten, ik probeer daar altijd rekening mee te houden. Daarom vind ik tijd nemen tijdens de eerste kennismaking ook zo belangrijk.

Schouders, nek, rug en sportblessures

Ik heb niet echt een vastomlijnde specialisatie, maar ik ben goed in de behandeling van schouderklachten. Ook in de behandeling van nek- en rugklachten. En sportblessures. Ik ben sportmasseur geweest en ben aangesloten geweest bij een atletiekvereniging en een voetbalvereniging. Daar heb ik heel veel ervaring opgedaan.

Geen moment spijt

Fysiotherapie is een prachtig vak. Ik heb geen moment spijt gehad van de grote overstap die ik op mijn 38ste heb gemaakt. Als een patiënt drie of vier keer voor een behandeling is geweest en je ziet hem of haar enorm opknappen…, daar doe ik het voor!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top